Dela tomaterna på hälften. Jag tycker det är snyggt om man behåller stjälkarna på tomaterna. Sockret tar ytterligare fram sötman i tomaterna och gör smaken underbar
Till serverar jag klyftpotatis eller som här potatisgratäng i portionskokotter smaksatt med parmesan, och gärna gröna bönor av något slag samt ugnsbakade eller långsamrostade tomater
Tanken var att ge karrén samma behandling som jag med förkärlek ger en lammstek eller lammrostbiff. I flera års tid har långlagad fläskkarré i tomatsås varit en av mina absoluta favoriträtter
Vi började med att marinera lammrostbiff i en blandning av persilja, vitlök, citron, sumak (libanesisk syrlig krydda gjord på sumakbäret), svartpeppar och olivolja, som vi sedan grillade
Camilla köpte sedan hem Lammrostbiff och bearnaisesås från "Lammet & grisen". Till varmrätt åt vi helstekt kalventrecote med gratinerad tomat, blancherad bellaverde och murkelsås