Lammrostbiff rostbiff recept

Grillad lammrostbiff med citronsås

Grillad lammrostbiff med citronsås

Dela rostbiffen i fyra biffar och banka ut biffarna något. 800 g lammrostbiff. Låt biffarna marinera en timme i olivolja med hackad vitlök och rosmarin
Lammrostbiff med ratatouille

Lammrostbiff med ratatouille

600 gram rostbiff i bit. 600 gram rostbiff i bit. 4 personer. salt. svartpeppar. olivolja. 2 dl vitt vin. Köttbuljong
Lammrostbiff med matvetesallad och getostsås.

Lammrostbiff med matvetesallad och getostsås.

Bäst föll alltså dagens recept ut, lammrostbiff med örtglaze satt som den berömda krocketklubban till vinet, och efter två tillagningar med några finjusteringar blev vi nöjda med slutresultatet
Lammrostbiff

Lammrostbiff

Gnid in rostbiffarna och lägg de i en ugnsfastform, lägg citronskivorna runt om. Värm ugnen till 150°. Riv citronskalet och skär sedan citronerna i skivor
Snart dax för påskalammet

Snart dax för påskalammet

Så varför inte bjuda på just lammrostbiff denna påskafton. Krydda och stek rostbiffen på samtliga sidor
Biffmacka med svamp

Biffmacka med svamp

Rosastekt lammrostbiff på en surdegskiva, stekt svamp, syrad lök blir en mumsig middag. Rosta mackan, lägg på sallad och rostbiffen, toppa med svamp och lök och garnera med timjan
På grillen: Souvlaki / Lammspett

På grillen: Souvlaki / Lammspett

Spetten kan göras på lammentrecote, lammrostbiff eller lamminnanlår. 600 - 800 gram lammkött (entrecote, rostbiff, innanlår)

Lammrostbiff

Rostbiffen är en ganska ny styckningsdel på lamm. Lägg rostbiffarna i en plastpåse eller skål och blanda dem med pressad citron, vitlök, peppar och mynta
Yoghurtmarinerad rostbiff

Yoghurtmarinerad rostbiff

Enligt originalreceptet ska rätten göras på lammrostbiff men det fick jag inte tag i när jag handlade
Grillad lammrostbiff med honung och salvia

Grillad lammrostbiff med honung och salvia

Gnid in lammrostbiffarna i olja och grilla dem på en medelvarm grill i ca 10-15 minuter. Pensla rostbiffarna runt om med salviahonungen och skär upp köttet i skivor á ½-1 cm. 2 lammrostbiffar á ca 190 g