Lammrostbiff parmesan recept

Lammrostbiff med goda tillbehör

Till serverar jag klyftpotatis eller som här potatisgratäng i portionskokotter smaksatt med parmesan, och gärna gröna bönor av något slag samt ugnsbakade eller långsamrostade tomater
Lammentrecot med portvinssås

Lammentrecot med portvinssås

Lammrostbiff/lammstek eller lammentrecot fungerar lika bra. Som tillbehör valde vi sparris med ett örtigt citronsmör och en risotto med jordärtskocka som stekts gyllenbrun i smör innan den hamnade i risottokoket med shalottenlök, vitt vin, grönsaksfond och parmesan
Kött när det är som bäst!

Kött när det är som bäst!

Camilla köpte sedan hem Lammrostbiff och bearnaisesås från "Lammet & grisen". Till förrätt gjorde vi halstrade pilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök
Halv åtta hos Kim VI

Halv åtta hos Kim VI

En liten paus innan det var dags för lammrostbiff med portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt
Tallkotten blandar italienskt och svenskt med gott resultat

Tallkotten blandar italienskt och svenskt med gott resultat

Lammrostbiff och lammsalsiccia med rosmarinsky och getostcrème. Svampfylld tortellini (vilket visade sig vara ravioli) serverad i en gräddsås med bl a färsk babyspenat, solrosskott, hela skivor av prosciutto och parmesan
Fin försommarmiddag med utvalda viner

Fin försommarmiddag med utvalda viner

Lammrostbiff med sallad på rostad jordärtskocka och soltorkat tomatsmör. Lägg pressad vitlök, rostade pinjenötter, citronsaft, olja och parmesan i mixer eller matberedare

Underbar 1:a advent

Sen lyxade vi med Lammrostbiff från Wales som vi först brynde på och sen tillredde klart i ugnen. Till varmrätt gjorde jag potatis/rotfruktsgratäng med mycket riven parmesan ovanpå, tyvärr har jag bara en bild innan jag satte in den i ugnen

Efter Valborg kommer....

Som huvudrätt lagade jag lammrostbiff med belugalinser och fikon rödvinssås. Riv på av parmesanosten. )ca 12 st gröna sparrisar (3st per nos)250g buffalo mozzarella2-3 skivor parmaskinka (½ skiva per man)olivoljacitronsaftskalet av en halv citronsaltpeppar(riven parmesan)Lägg ugnen på 100 graderKoka sparrisen i ca 3-4 min. Lammrostbiff (4 port)ca 600g lammrostbiffen bunt med färsk mynta, hackad2 kvistar färsk rosmarin, hackadskalet av en citronhackad vitlök enligt smak (rekommenderar ca 6 klyftor)olivolja2 tsk saltpepparSalta och peppra steken Blanda alla ingredienser med olivoljan, häll på köttet och massera inLägg köttet i (stek) påsar och i kylskåpet för åtminstone ett dygnTa ut köttet åtminstone 2h före tillredningLägg ugnen på 175graderVärm en panna riktigt het och låt ytan av köttet få färgLägg i en stektermometer och programmera in 48 grader (medium) och lägg i ugnenLåt köttet vila i folie i ca 10 min före uppskärning (kom ihåg att kött skärs alltid tvärs fibrarna)Belugalinser smaksatt med bacon (4 port)2 dl belugalinser ca 4 skivor bacon, hackad1 schalottenlök, hackadca 3 dl kalv-eller hönsfondca 1 dl rödvin saltpeppar2 msk smörSkölj linserna noggrantBryn löken och baconet i en panna, lägg i linsernaHäll på av rödvinet och fondenLåt koka i ca 20 min tills linserna är klara (lämna dem med lite tuggmotstånd)Smaka av med, salt, peppar och smörSockerärtor med spenatett paket sockerärtortvå nävar färsk spenat1 schalottenlök, hackadsmörAnsa ärtorna och koka dem snabbt i vatten (i ca 2 min)Tvätta spenatenBryn löken i smöret och tillsätt ärtorna och spenatenSmaka av med saltVitlökskräm100 g solovitlök2 dl grädde1 msk smörsaltSkala vitlöken och blanchera i 4 omgångar i kokande vatten (bitterheten i vitlöken försvinner på detta sätt). ca 600g lammrostbiff

Potatisgratäng i portionskokott

Här har jag serverat dem tillsammans med underbar lammrostbiff som stekts först på hög värme i grillpanna och därefter på låg värme i ugnen för att bli perfekt saftiga och rosa