Lammracks recept

17 Spara
Lammracks med vitlökssmör och ugnsrostade rotfrukter

Lammracks med vitlökssmör och ugnsrostade rotfrukter

Saftiga och rosastekta lammracks som fått marinera i citron, vitlök och rosmarin. Beräkna cirka 400 gram lammracks per person. Lägg därefter över racksen i en ugnssäker form och kör på låg temperatur (100-125 grader) till lammet får en innertemperatur på 59-60 grader (rosastekt kött). Låt vila i folie minst 10 minuter innan servering så köttsaften rinner ut här och inte på tallriken
10 Spara
Lammracks med grönsaksragu och rotfruktsgratäng

Lammracks med grönsaksragu och rotfruktsgratäng

Några lammracks som får steka till 58g i innertemperatur är alltid rätt. 6st Lammracks1msk Olivolja2st Vitlöksklyftor1tsk MyntaSalt & peppar från kvarnGrönsaksragu. Lammracksen, gnid in racksen med oljan och kryddorna, stek i en panna runt om till en fin gyllene färg runt om, efterstek i ugn ca 120g till 58g i innertemperatur, använd en stektermometer. När lammracksen är klara så låter ta ut dem ur ugnen och låt vila i ca 10min, skär i portionsbitar, under tiden så fräser du på grönsakerna i oljan och vitlöken. 6st Lammracks
3 Spara
Gremolata

Gremolata

Finhacka hasselnötterna och blanda med övriga ingredienser. Servera till lamm och jordärtskockskräm. 1 dl rostade hasselnötter
0 Spara
Grillade lammracks

Grillade lammracks

Grilla på het grill servera med potatis och en god sallad. En stilla sommarkväll ska tillbringas ute på en skön ö i goda vänners lag, i väntan på att grillen blir varm smakar det mumma med en vällagrad parmesanost och ett gott rött vin
1 Spara
Lammkotletter med bön/chiliröra och coleslaw

Lammkotletter med bön/chiliröra och coleslaw

1 kg lammracks 1 msk HP sås 1 tsk Dijonsenap. 100 g tunt skuren morot 1 vitlöksklyfta 1 dl turkisk yoghurt. Lägg vitkålen och moroten i en bunke och blanda med ca 1/2 tsk salt och massera in. Grilla lammracksen eller stek i stekpanna ca 2 minuter på var sida. 1 kg lammracks 1 msk HP sås. 100 g tunt skuren morot. Lägg vitkålen och moroten i en bunke och blanda med ca 1/2 tsk salt och massera in
1 Spara
Koriander Lamm Pudina

Koriander Lamm Pudina

lammracks. koriander - mald. korianderrot. koriander - färsk. Blanda alla kryddorna och marinera lammracksen, låt svalna i kylskåpet i 7-8 timmar. Värm ugnen till 225 grader, grilla sedan lammracksen i 6 till 7 minuter
Sökförslag och sidor