Blanda ingredienserna till såsen i en skål. Bryn smöret i en stekpanna och vänd runt lammracksen så de får en fin färg, kryda med mortlad timjan, havssalt & svartpeppar
Blanda alla ingredienserna till såsen och låt det småkoka på medelvärme, tills hälften återstår. När jag äntligen fick provat att tillaga lammracks, hade jag väl glömt min systemkamera på jobbet, så det fick bli till att ta bilder med pocketkameran, vilket inte alls blir lika fina bilder Men men
Det är lagom att steka potatisen när lammracksen ställs in i ugnen. Tänk på att använda en mjuk och lätt balsamvinäger till såsen eller strunta i balsamsåsen och servera vitlökssmör till i stället
Sås. Bryn de rumstempererade lammracksen tills de får en fin färg. Häll över vin, vatten crème fraiche och dijonsenap och låt reducera till en härlig sås
Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakade små potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
En riktigt god sås som passar väldigt bra till lammracken är Grillbaronens Dijon Magic. Det är förstås inte alla som gillar lamm, men för en Grillbaron är lamm något av det bästa som går att grilla
Gnid in lammracksen med salt, vitpeppar och färsk repad timjan. När flamberingen är klar häller du i vatten och fond och låter såsen koka upp, låt den reducera ner till hälften