Carina är makalös på att få citroner på sitt träd, de är i princip självförsörjande på det och lime. Denna gången låg det fina lammracks, dvs revben där ytterfilén sitter, vitlökar och citronhalvor varav två kom från citronträdet i trädgården
Sist jag gjorde lammracks smaksatte jag dem medlime, chili och vitlök. Kanske är det inte den perfekta säsongen för lamm då denna infaller på hösten men det går att få tag på bra lammracks om man lägger ned energi på det
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscous med färsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Övrig marinad kokade jag in till fin reduktion som därefter fick tillskott av den goda (silade) såsen från ugnsfatet och köttsaften från foliepaketet (kokade därefter in den lite till med ytterligare en släng honung för att balansera upp syran från balsamico och lime samt smälte slutligen ner en inte helt blygsam klick smör - kom även ihåg att skeda bort lammfettet som skiktade sig på ytan)
½ citron eller lime. Överblivet spad av lammracks. Skär upp rotgrönsaker i stavar och lägg i långpanna av metall med en klick smör och krydda med vitlök salt och peppar samt lite strödd färsk timjan
½ citron eller lime. Lammracks i bit med revben kvar. Överblivet spad av lammracks. Skär upp rotgrönsaker i stavar och lägg i långpanna av metall med en klick smör och krydda med vitlök salt och peppar samt lite strödd färsk timjan