Sist jag gjorde lammracks smaksatte jag dem med lime, chili och vitlök. Kanske är det inte den perfekta säsongen för lamm då denna infaller på hösten men det går att få tag på bra lammracks om man lägger ned energi på det
Lammracks som fick marinera i en blandning av harissa och lime, couscous medfärsk mynta och torkade aprikoser, tillagat i en buljong med tomat och chili
Det blev en skön anrättning medchili, mangosås, kokos, vitlöksstänger, vårlök och färsk mango. Som jag faktiskt kom ihåg att ta fram därur fredag morgon inför middag med goda vännerna igår kväll
Smaka av med salt och peppar. Mixa olivolja, vitlök, rosmarin, chili och -honung i en matberedare. Täck med folie och låt stå kallt i minst 3 timmar, gärna över natten. Ca 900 g lammracks. 2 kvistar färsk rosmarin (eller 2 msk torkad rosmarin). 2 tsk chili
hacka vitlök, rosmarin och chili, blanda med olja och peppar och låt köttdelen av lammet marinera. Tillsätt vitlök och chili, rödvinet, linserna och syltlöken
Lammgrillspett kryddade medchili och spiskummin säljs som gatumat i stora delar av landet. Servera på en bädd av färsk koriander, ringla över sesamolja och strö över finhackad salladslök
Där i deras butik finns allt från blandfärs till lammracks och olika oljor och kryddor. Idag tog jag en liten tur tillsammans med min svärmor till en lokal slaktare som finns där vi bor
Gnid in lammracksmed kryddblandningen. Ta ut vid innertemperatur 60 grader 1kg Lammracks. 1 msk Färsk Timjan (finhackat). 1 msk Färsk Rosmarin (finhackat). 1 st Röd chili (finhackad)
Sedan blev det lammracks marinerade i chili, vitlök, rosmarin, mynta, vinäger och olivolja. Lördagens middag som började med den lena jordärtskocks- och romanescosoppan