Lammracks med ben recept

Lammracks

Lammracks

Serverar gärna med rostade rotsaker som potatis, palsternacka och morötter med olivolja, salt och rosmarin till
Lammracks med kantarellpytt

Lammracks med kantarellpytt

Skär upp mellan benen och servera med tillbehören. Putsa lammracksen från senor. Riv vitlök, hacka rosmarin och blanda med persilja
Lammracks med rödvinssky

Lammracks med rödvinssky

Lägg lammracksen på en plåt med bakplåtspapper. Skala och hacka löken fint och fräs den i en kastrull med smör, tillsammans med tomatpuré och socker, utan att löken får färg
Lammracks och spaghetti med sommartryffel

Lammracks och spaghetti med sommartryffel

Kött som tillagas medben smakar verkligen så mycket mer än bara en renskuren filé. Tillbehöret idag kanske inte är något man brukar förknippa med just lammracks, men jag tror att det kan bli bra kombination
Lammracks med chevrésås

Lammracks med chevrésås

Skär upp köttet mellan varje ben innan servering. Då är det påsk igen och vi inledde påsken igår med att laga lammracks
Lammracks med honung och senap

Lammracks med honung och senap

Skär med en kniv längs varje ben och stick in lite rosmarin här och var mellan kotlettbenen. Termometern får inte ligga mot benet
Lammracks med krämig vitlökssås

Lammracks med krämig vitlökssås

Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet, den ska inte nudda benen. Bryn köttet runtom i en stekpanna med smör
Lammracks med polkabetor och getostcreme

Lammracks med polkabetor och getostcreme

Lammracks, räkna med ungefär tre ben per person. Lammracks som tillagas i ugn blir fantastiskt saftiga, speciellt om du hittar en riktigt fin bit lamm
Lammrack

Lammrack

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 0,5 kg lammrack , putsa köttet och skrapa benen 2 dl senap 2 st vitlöksklyfta(or) , pressade 1 msk rosmarin , färsk, hackad 1 msk basilika , färsk, hackad 1 msk persilja , färsk, hackad 1 tsk salt 1 msk olivolja , extra virgin 2 tsk svartpeppar till servering 0 st Rödvinssås 0 st grönsaker Köp receptet
Lammrack med rotgratäng

Lammrack med rotgratäng

Lammrack är en kotlettrad med långa ben, en mycket mör och god styckningsdel. Börja med gratängen. Låt rödbetorna svalna något och skala dem sedan med händerna
Årets potatissallad – smaksatt med mynta

Årets potatissallad – smaksatt med mynta

Svenska lammracksmed fänkål & örter samt svensk grillkorv Halloumi. Lammracksen var fantastiskt goda. Men jag tror redan nu att årets grej blir den här potatissallad med smak av mynta
Lamm med tillbehör – Favoriter till Påsk

Lamm med tillbehör – Favoriter till Påsk

Dela lammracksen emellan benenmed vass kniv. Här får ni mina favoritlammracks och lite goda röror till såsom Salsa verde, bönkräm, eller filodegskorgar med chevre
Tapas!

Tapas!

Lammracks (se recept längre ner). Palsternackssoppa med vit tryffelolja. Putsa bort de silvriga hinnorna från lammet samt putsa rent själva benet
Lär dig grilla

Lär dig grilla

Lammracks. Man grillar direkt ovanför värmekällan vilket medför att det är ett snabbt sätt att tillaga maten på