Thaigrillade LammracksVästerbotten Cheese DogÄlg- och kantarellkorv med smörfräst kantarell, knapergrillat bacon och lingonchutneyJäger & Cherry CokeribsWhiskyrökt KalkonlårfiléThanksgiving TurkeyEn norrländsk hot dog med samiska inslag
Krydda med rosmarin eller valfria franska örter. Bra tillbehör är baconlindade sparrisar och potatis som du slantat upp, tillsammans med vitlök, olivolja, rosmarin och ett par kryddmått salt
Koka linserna i rödvin tillsammans med salt och örterna. Skär upp lammracksen och lägg dem ovan på lammet, ringla över rödvinssåsen och avsluta med att dekorera med en timjankvist
Presssa vitlöksklyftan och gnid in den, salt, peppar och färska örter i köttet. Lägg köttet på grillen och grilla köttet helt över grillen i cirka 10 minuter runt om
Blanda olivolja, örter, salt, peppar och rivet citronskal i en skål. Massera in blandningen i lammracksen bryn dem gyllenbruna i smör och olja i en stekpanna
Rör ner ströbrödet och bred på lammracksen eller lammfilén. ) ca 1,3 lammracks eller lammfilé. Mixa persilja, rosmarin, citronskal, skalad vitlök, flingsalt, svartpeppar och smör i matberedaren till en jämn smet
Börja med det gröna täcket. Lammracks. Lägg smeten i en avlång form som är klädd med plastfolie. Det går även bra att ta formen direkt från frysen och hyvla tunna skivor med osthyvel
Lammracksen blev perfekta och potatisklyftorna örtades in och grillades, också för att spara plats. Pappa brukar alltid servera en ärtpuré med mynta till lammet och här är min egen variant