Lammracks lök recept

Grillade lammracks med smörkokt lök - Recept | Arla

Grillade lammracks med smörkokt lök - Recept | Arla

Gnid in lammracksen med salt och pepparmix. Skala lökarna och lägg ner dem i kastrullen. Låt lökarna sjuda i smöret tills de är mjuka, ca 20 min. Grilla eller stek dem 2-3 min på varje sida Servera lammracks med de smörkokta lökarna. 8 lammracks. 8 steklökar. 8 vitlöksklyftor. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 lammracks ½ tsk salt 1 tsk pepparmix, t ex rosépeppar, svartpeppar, sechuan/ vitpeppar 150 g grön böna 100 g Arla® Svenskt Smör 8 steklökar 8 vitlöksklyftor ½ dl hackad färsk persilja rivet skal av ½ citroner
Lammracks, oj oj oj så gott!

Lammracks, oj oj oj så gott!

creme fraiche, vitlök, sambal oelek, salt och peppar = klart.  Lammracks på grillen är alldeles fantastiskt gott
Lammracks med kantarellpytt

Lammracks med kantarellpytt

Riv vitlök, hacka rosmarin och blanda med persilja. Putsa lammracksen från senor. Rör i gräslöken precis innan servering
Lammracks med rödvinssky

Lammracks med rödvinssky

Skala och hacka lök och vitlök. Lägg lammracksen på en plåt med bakplåtspapper. Blanda lök, vitlök, citron-skal och -saft, olja, repad rosmarin, salt och peppar
Lammracks och spaghetti med sommartryffel

Lammracks och spaghetti med sommartryffel

När pastan kokats ska den nämligen ner i en vid traktörpanna, där schalottenlök redan har fått svetats med rosmarin, pesto och olivolja, för att slutligen sedan ha sjudits i vitt vin
Lammracks med polkabetor och getostcreme

Lammracks med polkabetor och getostcreme

SchalottenlökPolkabetorPersiljaSalladslökGetostCreme fraiche Vitvinsvinäger KaprisRosmarinRapsoljaSaltPepparTillaga lammet först
Lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad

Lammracks med rosmarinsky, tryffelpotatismos och grönvit bönsallad

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 1,5 kg lammracks , ca 30 stycken Marianad 1 st citron(er) , ekologiska 0,5 dl rapsolja 1 krm svartpeppar , nymald 1 tsk salt 1 st gul lök(ar) 6 klyfta(or) vitlök 1 st persilja , kruka Potatismos 2 msk salt , till kokvattnet 1 svartpeppar , nymald 1 salt 200 gram smör 4 dl mjölk 1 msk tryffelhonung 200 gram mascarponeost , ca 2 dl 2 kg potatis(ar) , mjölig sort som mandelpotatis eller Fontane Rosmarinsky 1 salt 3 msk smör , mjukt 2 tsk vetemjöl 1 svartpeppar 1 msk socker 2 msk kalvfond 8 dl rött vin 1,5 msk rosmarin , torkad Sallad 0,5 tsk salt 2 dl borlottibönor , kokta 300 gram haricots verts , färska 1 st rödlök(ar) Servera till 1 msk smör , eventuellt Köp receptet