Man kan beställa t ex en hel eller halv rad lammracks, fortfarande hel eller delad i kotletter och de jag beställde häromdagen var underbart möra i köttet
Ett och annat lamm fick sätta livet till före påskhelgen och hos oss hamnade några av lammdelarna, jag kom över färskt, närproducerat lammkött, både racks, färs och kotletter
Ett och annat lamm fick sätta livet till före påskhelgen och hos oss hamnade några av lammdelarna, jag kom över färskt, närproducerat lammkött, både racks, färs och kotletter
Örtoljan som jag har till grillade lammracks här i min receptblogg passar också bra till. När man får tag i svenska lammkotletter i affären då blir man lycklig
Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör 2 – 3 min per sida. Sätt ugnen på 125°. Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, vitlök, socker, salt och peppar
Dessutom har det gått tillräckligt många år sedan Sergeant Pembry försåg Hannibal Lecter med nästan råa lammkotletter att man kan äta dylika utan att betraktas som en presumtiv seriemördare
Skiva racksen till kotletter mellan benspretarna med vass kniv. ca 1 kg lammracks (revbensspjäll). Om din olja inte smakar citron kan köttet gnidas med en citronklyfta först
Om du vill kan du ersätta lammkotletterna med lammracks eller lammfilé. Salta och peppra köttet och bryn kotletterna hastigt i en het panna, de skall bara få färg