Lammracks kotletter recept

Lammracks med chèvrepotatis

Lammracks med chèvrepotatis

Salta och peppra lammracksen. Linda in lammracksen i folie och låt vila i ca 10 minuter innan de skärs upp i kotletter, d v s mellan revbenen

Bä Bä Vita Lamm - lammracks

Ett och annat lamm fick sätta livet till före påskhelgen och hos oss hamnade några av lammdelarna, jag kom över färskt, närproducerat lammkött, både racks, färs och kotletter
Rosmarin- och citronstekta lammracks

Rosmarin- och citronstekta lammracks

Låt racksen vila 10 minuter innan de delas mellan revbenen i kotletter. Torka av köttet och krydda med salt och svartpeppar
Bä Bä Vita Lamm - lammracks

Bä Bä Vita Lamm - lammracks

Ett och annat lamm fick sätta livet till före påskhelgen och hos oss hamnade några av lammdelarna, jag kom över färskt, närproducerat lammkött, både racks, färs och kotletter
Lammkotletter med getostkräm

Lammkotletter med getostkräm

Salta och peppra kotletterna och stek dem i smör 2 – 3 min per sida. Sätt ugnen på 125°. Skär tomaterna i halvor och blanda med olja, vitlök, socker, salt och peppar
Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Påskalamm - lamm som verkligen tystnat...

Dessutom har det gått tillräckligt många år sedan Sergeant Pembry försåg Hannibal Lecter med nästan råa lammkotletter att man kan äta dylika utan att betraktas som en presumtiv seriemördare
Kalmarlåda

Kalmarlåda

Kalmarlådan består av skånsk potatis och lammkotletter vilket naturligtvis är lite konstigt då Kalmar inte ligger i Skåne utan i Småland
Marinerade lammracks - 255 kcal

Marinerade lammracks - 255 kcal

600–700 g lammracks. Låt köttet vila ca 10 minuter innan du skär det i kotletter. 600–700 g lammracks. Ingredienser - 4 portioner
Lammracks med tomatsallad

Lammracks med tomatsallad

Skiva racksen till kotletter mellan benspretarna med vass kniv. ca 1 kg lammracks (revbensspjäll). Om din olja inte smakar citron kan köttet gnidas med en citronklyfta först
Stekt lamm med getostkräm

Stekt lamm med getostkräm

Krydda kotletterna med salt och peppar. 1 kg lammkotletter. Skär bort kanterna på osten. Mixa crème fraiche och ost till en slät kräm, ställ kallt

Glaserat lamm med mandelpotatisbakelse

Om du vill kan du ersätta lammkotletterna med lammracks eller lammfilé. Salta och peppra köttet och bryn kotletterna hastigt i en het panna, de skall bara få färg