Ugnsbakade grönsaker som i Provence. Varva grönsakerna i ugnsform. Ringla blandningen över grönsakerna. Grädda i ugnen i ca 30 minuter tills grönsakerna fått fin färg
Några lammracks som får steka till 58g i innertemperatur är alltid rätt. 6st Lammracks1msk Olivolja2st Vitlöksklyftor1tsk MyntaSalt & peppar från kvarnGrönsaksragu. Lammracksen, gnid in racksen med oljan och kryddorna, stek i en panna runt om till en fin gyllene färg runt om, efterstek i ugn ca 120g till 58g i innertemperatur, använd en stektermometer. När lammracksen är klara så låter ta ut dem ur ugnen och låt vila i ca 10min, skär i portionsbitar, under tiden så fräser du på grönsakerna i oljan och vitlöken. 6st Lammracks
Låt det färdiga lammet stå under folie tills grönsakerna är klara. Lammracks som tillagas i ugn blir fantastiskt saftiga, speciellt om du hittar en riktigt fin bit lamm
Skär upp lammet och servera det tillsammans med potatisen, grönsakerna och skyn. Massera in blandningen i lammracksen bryn dem gyllenbruna i smör och olja i en stekpanna