Ett lammlår. Ett lammlår. It´s the little things in life thats makes it big. Det roliga på vintern är att man lagar massor av god mat på kvällarna och njuter i mängd
Igår så blandade jag ugnsstekt lammlår som var kvar från Påsk, med ångkokt haricot verts, morots stavar, surkål, avokado, pressad vitlök, citron juice och persilja
Fårfiolen så klart, dvs, lårbenet på ett får som även går under namnet lammlår, osaltat och obearbetat givetvis, för vi skall inte förväxla det här lammlåret med den fårfiol som är lätt rökt och saltad och förekommer i både Sverige och Finland
Gnid in lammlåret med en del av blandningen. Låt svalna över natten, lägg i lammlåret och låt det dra 4 - 6 dagar, beroende på hur stort låret är. 4-6 kg lammlår med ben
Pensla lammlåret med blandningen och lägg i en grillpanna. 6 port1 lammlår (1,5-2 kg)olivolja2 citronertorkad oregano6 morötter12 potatisarmjölsalt och peppar75 g smörSätt ugnen på 220 grader. 1 lammlår (1,5-2 kg)olivolja
Dela lammlårsskivorna i bitar om de ska tillagas på spett. 600 g lammlår eller -bog i skivor. Snitta genom hinnan på 4-6 ställen runt om kanten ifall skivorna ska grillas hela (då vrider inte skivorna sig så mycket på grillen)
Pensla lammlåret med blandningen och lägg i en grillpanna. Grillat lammlår med citron och oregano6 port1 lammlår (1,5-2 kg)olivolja2 citronertorkad oregano6 morötter12 potatisarmjölsalt och peppar75 g smörSätt ugnen på 220 grader. 1 lammlår (1,5-2 kg)olivolja