Krydda lammkotletterna med salt, peppar, salvia, mynta och gärna citronzest eller hackad vitlök. Igår tillagade jag kotletterna, det var extra roligt eftersom jag kunde smaksätta med färsk salvia, timjan och lavendel som jag plockade i örtagården
Lägg upp potatissalladen och garnera vackert med de grillade grönsakerna och lammkotletterna. 10,5 kruka salvia. 1ca 10 salviablad, hackade. 1Marinad0,5 kruka rosmarin 0,5 kruka salvia 0,5 kruka oregano 2 citron, finrivet skal 1 liten chilifrukt 3 klyftor vitlök 1 msk salt 2 msk honung 1,5 dl olivolja. kycklingfond 1 msk vit balsamvinäger 1 citron, finrivet skal ca 10 salviablad, hackade 0,5 kruka persilja, hackad 0,5 chilifrukt, finhackad. Grilla lammkotletterna, ca 2-3 minuter på varje sida
Smaklig måltid 1 kruka färsk salvia. Hacka den färska kryddan grovt. Blanda den med övriga ingredienser. Lägg ner köttet och låt det marinera ett par timmar
½ tsk salvia. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och ställ in i ugnen 45-60 min beroende på storleken på lammkotletterna (det går även bra att göra på lammskivor, stek rygg och bog)
Kör persilja, salvia, dragon, vitlök, kapris, sardeller och senap i mixer. ½ kruka salvia. Skrapa potatisen väl och koka den nätt och jämnt färdig i lättsaltat vatten