Hade jag haft rödbetor hemma hade jag klyftat ett par stycken och lagt med i formen också. Med mig därifrån fick jag jättefina lammkotletter och lammbog
Hittar man inte lammkotletter så är lammsadel ett lika så gott alternativ om inte bättre. Jag misslyckades dock med försöket att koka burken med den kondenserade mjölken
Skala rödbetan och skär den i mindre klyftor eller bitar, det samma gör du med rödlöken, morötterna sköljer du bara i kallt vatten och låter dem vara antingen hela eller så skär du dem i halvor, vitlöken låter du gå i med skal och allt
Skala och riv rödbetorna grovt. Satsa på bra råvaror, gå till en saluhall för att få riktigt goda färska lammkotlettermed benen kvar, fetaost av bra kvalitet och en vällagrad västerbottensost
Ät gratängen som en vegetarisk ensamrätt, servera stekta/grillade lammkotletter, revbensspjäll eller fläskfilé till, det är lika gott med vilket som kan vi intyga