Lammkotletter i sås. Stek lammkotletter tills det tar lite färg, salta och peppra, häll på vatten så det täcker, lägg i några kvistar rosmarin, tillsätt citronsaften och pressa ner vitlöksklyftor
Skär citron och lime i skivor, skär dragonen grovt. Marinera lammkotletterna. limer. lammkotletter. Grilla lammkotletterna cirka 2 minuter på varje sida
Nu fick det i alla fall bli lammkotletter, marinerade i en marinad som fått smak av lime och mörkt muscovadosocker, och med ett fluffigt rosmarindoftande smör därtill
Hittar man inte lammkotletter så är lammsadel ett lika så gott alternativ om inte bättre. - Blåmusslor m/ smak av kokos & koriander -Comtes d` Isenbourg, Gewurstraminer 2011, Alsace-Frankrike- Lammsadel m/ rostade grönsaker & rödbetskräm -Il Cascinone, Castillero Langhe Rosso 2008, Piemonte-Italien- Hemlagad dulce de lecheglass m/torrostade mandlar & valnötter -Svart kaffeMusslorna fick lite av gewurstraminern i sig tillsammans med kokosmjölk och färsk koriander och lime
LammkotletterIkväll blev det lammkottletter till middag Wiii. Lammkotletter. a lammkotletter. Du behöver-6st Färska lammkotletter3 st stora vitlöks klyftor1 tsk riven färsk ingefära. ( Direkt när jag köpt ingefäran lägger jag färsk chili efter smak den i frysen, ta ut och riv på rivjärnet1 msk mald koriander när det behövs och spara resten i frysen)1/2 tsk gurkmeja1/3 tsk spiskumminSaften och skalet av 2 lime1 msk kokos olja eller kokos fett1 1/2 msk färsk rosmarinknappt 1/2 tsk saltRiv skalet på limen och skär den i bitar,Lägg bitarna i en mortel tillsammans med resten av kryddorna. Saften och skalet av 2 lime
Parmesanen blandas sedan med crème fraiche, lite olivolja, limejuice samt salt och peppar. Jag köper ofta rostbiff eller ytterfilé av lamm, men måste ändå erkänna att just kolgrillade lammkotletter är bland det bästa jag vet
Blanda med fisksås, rapsolja, socker, rivet skal och saft från lime. Klappa in marinaden på lammkotletterna och låt marinera i minst 2 timmar i kylskåp, gärna längre. Krydda lammkotletterna med lite salt på båda sidor och grilla dem cirka 3–4 minuter på varje sida. 6 lammkotletter. 1 ½ lime, rivnet skalet och saft
Blanda med fisksås, rapsolja, socker samt rivet skal och saft från lime. Klappa in marinaden i lammkotletterna och låt marinera i minst 2 timmar i kylskåp, gärna längre. Krydda lammkotletterna med lite salt på båda sidor och grilla dem cirka 3–4 minuter på varje sida. 6 st lammkotletter