Hittar man inte lammkotletter så är lammsadel ett lika så gott alternativ om inte bättre. - Blåmusslor m/ smak av kokos & koriander -Comtes d` Isenbourg, Gewurstraminer 2011, Alsace-Frankrike- Lammsadel m/ rostade grönsaker & rödbetskräm -Il Cascinone, Castillero Langhe Rosso 2008, Piemonte-Italien- Hemlagad dulce de lecheglass m/torrostade mandlar & valnötter -Svart kaffeMusslorna fick lite av gewurstraminern i sig tillsammans med kokosmjölk och färsk koriander och lime
Kyckling, Lammkotletter, halloumi, några hemmagjorda korvar, ”kycklingbollar inlindade i bacon”, potatisgratäng, tomat och koriandersalsa, sallad och något nytt dagen till ära grillat naanbröd
Vi tänkte spinna vidare på vårt tidigare inlägg om lammkotletter och bjuda på ytterligare ett till recept till din sydamerikanska grillfest, en så kallad asado
LammkotletterIkväll blev det lammkottletter till middag Wiii. Lammkotletter. a lammkotletter. Du behöver-6st Färska lammkotletter3 st stora vitlöks klyftor1 tsk riven färsk ingefära. ( Direkt när jag köpt ingefäran lägger jag färsk chili efter smak den i frysen, ta ut och riv på rivjärnet1 msk mald koriander när det behövs och spara resten i frysen)1/2 tsk gurkmeja1/3 tsk spiskumminSaften och skalet av 2 lime1 msk kokos olja eller kokos fett1 1/2 msk färsk rosmarinknappt 1/2 tsk saltRiv skalet på limen och skär den i bitar,Lägg bitarna i en mortel tillsammans med resten av kryddorna. 1 msk mald koriander
Marinerade lammkotletter Ingredienser 1 kg lammkotletter 1 msk timjan1 msk hela frön från koriander 0,5 msk torkad chili 0,5 msk rosmarin2 vitlöksklyftor 0,5 citron 0,5 dl olivolja Salt och peppar Gör så här Mortla kryddorna grovt. 1 kg lammkotletter
Lägg en bädd av sallad och koriander underst på ett fat och klicka sedan på potatissalladen. Lammkotletterna blir dessutom extra goda eftersom de kommer från hagarna i Hälsingland
Fredagsmiddagen grillade vi lammkotletter (på utegrillen – ja. Fördela de ”skalade” (haha) musslorna i soppskålar, häll på den heta soppan och garnera med blåmusslor och färsk koriander
Lammkotletterna blir dessutom extra goda eftersom de kommer från hagarna i Hälsingland. Lägg en bädd av sallad och koriander underst på ett fat och klicka sedan på potatissalladen
Dijon- och rosmarinmarinerade lammkotletter med ugnsbakad sötpotatis och fetaostkräm. Spiskummin, chilipulver och koriander ger en fin värme och ryggrad ihop med de övriga smakerna
Klappa in marinaden på lammkotletterna och låt marinera i minst 2 timmar i kylskåp, gärna längre. Krydda lammkotletterna med lite salt på båda sidor och grilla dem cirka 3–4 minuter på varje sida. 1 ½ dl finhackad mynta, koriander och thaibasilika (hårt packat). 6 lammkotletter