Lammkotletter, tsatsiki och grekisk sallad. En god variant på grekiskt sallad kan man nu under våren göra på några gurka, körsbärstomater, rödlök, soltorkade tomater i olja, pumpafrön, fetaost och kanske majs
Att bara äta gurka eller pasta (om man nu äter det) till varje måltid hjälper inte barnet att utveckla en sund inställning till mat, och det täcker inte näringsbehovet även om barnet äter mycket
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Idag fyndade jag lammkotletter för halva priset på ICA i Kalix (ovanligt med lamm i den butiken. ) Ett recept som jag såg i Narvik på lammkotletter, gav en idé om att göra en blandning av medelhavs- & asiatisk matkultur
Lammkotletter är riktigt gott Dubbla lammkotletter köper jag ofta hos slaktaren. Zucchinisallad med Mynta 1 skalad Zucchini ½ hackad gul Lök 1½ dl Turkisk Yoghurt 3 msk Ekologisk Majonnäs 1 tsk Fransk grov Senap ½ dl hackad inlagd Gurka 1 msk gurkspad 2 dl finstrimlad Romansallad 2 msk hackad Bladpersilja 1 msk finhackad Mynta Havssalt och Svartpeppar Förväll zucchinin i väl saltat vatten i 3 minuter
Till lammet väljer jag antingen lammkotletter eller lammytterfilé som jag kryddar med spiskummin och gärna sumac, lite vitlök och gärna citron och olivolja
Hade tagit fram lammkotletter, de stekte jag, att grilla i detta eviga regn, orkade inte. Salsasallad kallar jag tomat, paprika och gurka som vi finhackar och blandar ihop och skvätter balsamvinäger och dräller olivolja över