Lammkotletter gurka recept

Marinerade lammkotletter

Marinerade lammkotletter

En bit surdegsbröd i frysen fluffades upp i ugnen, som nybakat igen & en tzatziki med både gurka & zuccini
Lammkotletter

Lammkotletter

Gör en tzatziki av gurka, yogurt och vitlök och smaka av med salt och peppar. Riv gurkan och lägg på en tallrik och salta lite
Kalmarlåda

Kalmarlåda

Kalmarlådan består av skånsk potatis och lammkotletter vilket naturligtvis är lite konstigt då Kalmar inte ligger i Skåne utan i Småland

Lammkotletter med chevrecreme

Gurka. Ikväll åt vi lammkotletter med chevrecreme tillsammans med en sallad som bland annat bestod av isbergssallad, chevreost och jordgubbar

Food before one is just for fun! Men sen då...?

Att bara äta gurka eller pasta (om man nu äter det) till varje måltid hjälper inte barnet att utveckla en sund inställning till mat, och det täcker inte näringsbehovet även om barnet äter mycket

Lammkotletter med Zucchinisallad

Lammkotletter är riktigt gott Dubbla lammkotletter köper jag ofta hos slaktaren. Zucchinisallad med Mynta 1 skalad Zucchini ½ hackad gul Lök 1½ dl Turkisk Yoghurt 3 msk Ekologisk Majonnäs 1 tsk Fransk grov Senap ½ dl hackad inlagd Gurka 1 msk gurkspad 2 dl finstrimlad Romansallad 2 msk hackad Bladpersilja 1 msk finhackad Mynta Havssalt och Svartpeppar Förväll zucchinin i väl saltat vatten i 3 minuter

Aubergin och lammkotlett

Grilla de saltade och pepprade lammkotletterna. 2-4 enkla lammkotletter. 1/2-1 dl riven gurka. Skiva auberginen längs med

Mixed libanesisk grill

Till lammet väljer jag antingen lammkotletter eller lammytterfilé som jag kryddar med spiskummin och gärna sumac, lite vitlök och gärna citron och olivolja

Kalmarlåda

Snitta varje gurka på längden men se till att den håller ihop i ena ändan. Vik ut gurkan som en solfjäder och garnera med den och ev tomatklyftor

Grekiska spett med tzatsiki

Passar väldigt bra till lammkotletter. Skala och kärna ur gurkan. Dela gurkan på längden och repa bort kärnorna i mitten med hjälp av en tesked

Teknik och fredagsmiddag

Hade tagit fram lammkotletter, de stekte jag, att grilla i detta eviga regn, orkade inte. Salsasallad kallar jag tomat, paprika och gurka som vi finhackar och blandar ihop och skvätter balsamvinäger och dräller olivolja över