Skär citron och lime i skivor, skär dragonen grovt. Marinera lammkotletterna. dragon. lammkotletter. Grilla lammkotletterna cirka 2 minuter på varje sida
I söndags åt vi grillade lammkotletter, rostade rotfrukter och två såser. Den varma är en favorit sedan tidigare, men den kalla var en ny som jag testade med smak av bland annat dragon
Lammkotletterna är marinerade i chili, oregano och timjan och är så goda att man i slutet av måltiden sitter med köttet i händerna och gnager tills benet är helt rent
Ryggbiff som stekts snabbt i het stekpanna, bearnaisesås för 2 gör du på 200 g smör som smälts och ställs undan ~ 2 msk rödvinsvinäger, 1 msk vatten & 1/4 scharlottenlök reduceras till ungefär hälften ~ sila bort löken, vispa i en äggula på lägsta värme till mängden fördubblas ~ med långsam stråle häll i smötet och vispa hela tiden till önskad konsistens ~ smaksett med färsk dragon eller dragon från burk, citron, salt & svartpeppar. Lammkotletter stekta i het stekpanna, rädisor och ärtpuré för 2 gjord på 250 g frysta ärtor som kokas ~ låt svalna, mixa med creme fraiche eller någon fet yoghurt/ost (använde ricotta vilket blev för sött) ~ krydda med salt, peppar och citron efter smak
Hacka dragonen. 8 dubbla lammkotletter. 1 kruka dragon. Lägg köttet i en påse. Skala och pressa vitlöken och lägg alla ingredienser till marinaden i påsen
Hacka dragonen. 8 dubbla lammkotletter. 1 kruka dragon. Lägg köttet i en påse. Skala och pressa vitlöken och lägg alla ingredienser till marinaden i en påsen
i msk olivolja, en msk citronsaft, ca 2 msk hackad färsk dragon, 2 msk hackad färsk rosmarin och 2 msk hackad bredbladig persilja (fast även här är jag för lat och river lite grovt i stället, med fingrarna). Yvve ca 2 msk hackad färsk dragon
4 st lammkotletterRuccola. 4 st stora kvisttomater 0,5 gul lök 1 vitlöksklyfta 1+1 msk olivolja 0,75 dl ricottaost 2 msk hackade valnötter 1 tsk balsamvinäger oregano, timjan och dragon Salt och peppar. Stek lammkotletterna på medelhög värme i marinadoljan, ca 3 minuter per sida för rosa kött. 4 st lammkotletter. 4 st stora kvisttomater 0,5 gul lök 1 vitlöksklyfta 1+1 msk olivolja 0,75 dl ricottaost 2 msk hackade valnötter 1 tsk balsamvinäger oregano, timjan och dragon Salt och peppar. 15 minuter Stek lammkotletterna på medelhög värme i marinadoljan, ca
Kör persilja, salvia, dragon, vitlök, kapris, sardeller och senap i mixer. ½ kruka dragon. Skrapa potatisen väl och koka den nätt och jämnt färdig i lättsaltat vatten