Lamm hör också påsken till, och idag på Påskdagen ska det serveras lammstek här hemma. Men eftersom jag inte hinner lägga ut det på bloggen idag så blir det i stället goda lammfärsköttbullar som vi hade på påskaftonsbuffén
Häll ströbröd och grädde i en bunke och blanda runt. Låt det svälla lite och blanda sedan ner färsen tillsammans med finriven gul lök, ägget och finhackad vitlök
Jag hittade receptet på dessa lammköttbullar i det senaste numret av Allt om mat. Lammköttbullar med sötpotatis och myntayoghurt4 portioner500 g lammfärs1 liten gul lök1/2 dl ströbröd1 dl mjölk1 ägg1 msk hackad mynta1 1/2 tsk salt1/2 tsk spiskummin1 krm cayennepeppar1 krm svartpeppar2 msk rapsoljarucolaSötpotatis4 små sötpotatisar (à 150 g)2 msk rapsolja2 tsk flingsaltYoghurt2 1/2 dl matyoghurt2 msk hackad mynta1 vitlöksklyfta1 krm saltYoghurt
Lammköttbullar. Nu när det börjar bli varmare ute kan det vara skönt med en lättare lunch. Jag inhandlade lokalproducerade skånska tomater, gurka, basilika och rödlök på min favoritbutik Rötter i Malmö
Tagine med lammköttbullar och ägg, 4 port. Tagine med lammköttbullar och ägg, 4 port. Min syster och systerson kom rätt nyligen hem från Marocko på skakiga ben
Vårkänslor med grillad grönsakspasta. Då är veckomatsedeln tillbaka efter en kort paus, nu i vårskrud. Vårmenyn kommer ändras mer vad gäller råvaror än vinterns meny har gjort, eftersom det sker lite utveckling med säsonger och tillgänglighet på olika livsmedel under våren