Men i och för sig är ju allting relativt, Olof kan ju såklart vara lammkött för någon annan. Om sanningen ska fram så var det faktiskt Olof som var projektledare för lammköttet, men jag skulle ändå vilja kalla det för team work
Inlägget Kabsa- Kryddigt orientaliskt ris med lammkött dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Ca 6-8 portioner 6 dl basmatiris 800 lammkött (jag rekommenderar lammlägg) 50 g Arla Svenskt Smör 400 g krossad tomat 2 st rödlök 2 st sivri (turkisk paprika) eller 1 grön paprika 3 st vitlöksklyftor 1 msk riven ingefära (kan ersättas med 1 tsk torkad ingefära) 1 apelsin Ca 5 dl vatten 2 st köttbuljongtärningar Kryddor. 800 lammkött
Tillsätt sedan lammköttet, skuret i bitar, och stek allt i 10 minuter. Skär potatisen i bitar som är lika stora som lammköttsbitarna och koka dem i 5 minuter. Lammkött 500 g
Tillsätt sedan lammköttet, skuret i bitar, och stek allt i 10 minuter. Skär potatisen i bitar som är lika stora som lammköttsbitarna och koka dem i 5 minuter. 500 g lammkött
6 portioner 800 g grytkött (jag använder lammkött) 1 gul lök 1-2 msk tomatpuré 2 tsk paprikapulver Ca 5 dl vatten Salt 0,5 dl olja till stekning Marinad
går givetvis att byta ut mot nöt- eller lammkött. Börja med att putsa köttet och ta bort allt fett som du inte vill ha och ta bort senor och dylikt som kanske finns på köttet
Vill du förkorta tillagningstiden på riset kan du använda köttfärs istället för lammköttsbitar. Vill du förkorta tillagningstiden på riset kan du använda köttfärs istället för lammköttsbitar
Denna lammrygg smakade lamm, men samtidigt så milt att det aldrig ens kom i närheten av den ganska påträngande lammsmak som bara vi som verkligen älskar lammkött kan uppskatta