Lammkött lammrostbiff recept

Glaserade grönsaker med lammrostbiff

Glaserade grönsaker med lammrostbiff

lammkött. Glaserade grönsaker med lammrostbiff och rosmarin- och vitlökssmör. Eftersom vi skulle äta lammkött till valde jag timjan och rosmarin, men även andra kryddor fungerar självklart beroende på vad man ska äta till
Lammentrecot med portvinssås

Lammentrecot med portvinssås

Den smakrika söta glazen och portvinssåsen passar perfekt till lammkött. Lammrostbiff/lammstek eller lammentrecot fungerar lika bra
Persisk lammgryta a la Ulrika

Persisk lammgryta a la Ulrika

Lägg ner i Autocooken tillsammans med lammkött, riven ingefära, och kryddor. 1 kg Lammrostbiff. Häll olja i din Autocook
På grillen: Souvlaki / Lammspett

På grillen: Souvlaki / Lammspett

Spetten kan göras på lammentrecote, lammrostbiff eller lamminnanlår. 600 - 800 gram lammkött (entrecote, rostbiff, innanlår). Skär lammköttet i cirka 2 cm stora bitar. 600 - 800 gram lammkött
Den falska oxfilén – med prosciuttochips och ricottacreme

Den falska oxfilén – med prosciuttochips och ricottacreme

Mmm, lammkött. Oxfilén visade sig inte vara en oxfilé, utan en lammrostbiff. Oxfilén som visade sig vara lammrostbiff, var kanske det enda jag kunde identifiera som användbart utan en grundligare obduktion med efterföljande dissekering

Underbar 1:a advent

Det varmare låglandet producerar sitt lammkött först och det. Sen lyxade vi med Lammrostbiff från Wales som vi först brynde på och sen tillredde klart i ugnen

Lammkebab som den borde vara

Den ursprungliga varianten, lammkebab, bestod antagligen bara av grillat färskt lammkött serverat ovanpå ett bröd