Parera lamminnanlåren fria från senor och fett. lamminnanlår. Salta, peppra och stek dem på medelhög värme i 20 g smör samt olja tills de fått fin färg runt om, cirka 5 minuter
ca 750 g grytbitar av lammkött, t ex lamminnanlår. 1 morot 2 rödlök 1 gul lök, liten 1 selleristjälk 2 klyftor vitlök ca 750 g grytbitar av lammkött, t ex lamminnanlår ca 1,5 dl vetemjöl 3 dl rött vin 2 msk tomatpuré 2 stjälkar färsk rosmarin, repad 2 msk färsk timjan, hackad, + lite extra att garnera med 2 lagerblad vatten, att späda med smör olivolja salt svartpeppar ca 1 kg potatis
Lamminnanlår är fantastiskt mört. 500-600 g lamminnanlår salt och peppar (gärna szechuanpeppar) 1-2 msk kokosolja 1 st purjolök 2 torkade hela chili 140 g bambuskott på burk 450 g frysta wokgrönsaker av valfri sort
Jag vill helst köpa svenskt lamm och här valde jag lamminnanlår istället för den dyrare filéen. För att kunna laga den tänkta menyn behövdes en del råvaror som inte var helt lätta att få tag på
Lamminnanlår är fantastiskt mört. 500-600 g lamminnanlår salt och peppar (gärna szechuanpeppar) 1-2 msk kokosolja/fett 1 st purjolök 2 torkade hela chili 140 g bambuskott på burk 450 g frysta wokgrönsaker av valfri sort