Cypriotisk Lammgryta med Aioli. Garnera med röd Paprika, Gräslök och Gurka. Högtid för matälskare. Påsk är en perfekt helg för oss som njuter av livet på Lågkolhydratvis
Till påsk i år så valde jag en katalansk lammgryta med ärtor och kronärtskocka. Jag valde att göra helvegetarisk tapas i form av patata bravas, grillad piementos de padron och en sallad med piemento, tomater, gurka och oliver
I lördags gjorde jag lammgryta med denna kryddblandningen. Servera med basmatiris, indiska pickles och raita (naturell yoghurt med lite finhackad gurka och sparsamt kryddat med spiskummin och salt) eller som jag gjorde i lördags, med en klick naturell yoghurt
Till lunch blev vi serverade en lammgryta bestående av lamm och grönsaker från gården. Här serverades vi, till förmiddagsfika, hembakade rosmarinbullar och som pålägg kunde vi välja mellan ost, lammkorv och grisleverpastej med gurka och tomat