Hacka upp salladslökarna fint. Lammfilé. Lägg lammfilén på såsen. 300 g lammfilé. 4 stjälkar salladslök. Lammfilé300 g lammfilé 1 krm salt 0,5 krm peppar 2 klyftor vitlök, krossade några kvistar färsk timjan smör och olja, till stekning. Kantarellpytt med syrligt äpple100 g färska kantareller smör, till stekning 4 stjälkar salladslök 1 äpple, gärna Granny Smith
Finhacka salladslöken. Gnid in lammfilén med pressad vitlök och rosmarin. Dela potatisen i bitar och vänd ner i grädden tillsammans med salladslök, gurka, spenat och hackad dill
Skär salladslöken på snedden. Salta lammfiléerna och låt vila. 3 salladslökar. 2 lammfiléer. Stek lammfiléerna i olivolja och låt dem gå färdigt i ugnen tills de har en innertemperatur på 50 grader. 3 salladslökar. 2 lammfiléer
Rullarna kan göras helt vegetariska, men jag kan också tänka mig att strimlor av snabbstekt biff eller lammfilé (mycket varm panna, rosa i mitten) kan fungera fint
Löjrom på rösti med smetana, salladslök & rödlök. Lammfilé – välj bra lamm, gärna från Gotland. Här var det lammfilé, funkar lika bra med inner och ytter
250g eller minst 1 kg lammstek1 paket (ca 180g) blandade salladsblad3 msk hackad myntaFÖR DRESSING2 msk fisksås (nam pla)1 matsked rödvinbär gelé2 msk risvinäger1 tsk sojasås1 röd chili, urkärnad och finhackad, eller 1 / 4 tsk krossad chilipeppar1 vårlök/salladslök, fint skivadJag använde ju lammstek och jag gjorde såhär
salladslökar. Bryn lammfilén i grillpanna utan fett. När lammfilén är klar, lägg den i marinaden i en plastpåse och låt ligga i minst en timme - gärna över natten
Lägg salladen i en skål med basilika, mynta, koriander, tunt skivad salladslök, chilin (tunt skivad och fröna urtagna), finhackad ingefära och nötterna (rostade i torr panna)