Lammfilé. Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Rödvinssås. Rödvinssås. Ugn. 150°. Krydda köttet med salt och peppar och bryn runt om i smör. Blanda finhackade örter med hackad vitlök och lök och vänd köttet i blandningen
Lammfilé inlindad i bacon med rödvinsås och potatistimbal. Rödvinssåsen fick koka ihop väldigt länge och var nog den bästa rödvinssås jag någonsin lagat
Lammfilén fick sällskap av långsamrostade orangea tomater, morotsslingor smaksatta med apelsin och korianderfrön, sötpotatis samt broccoli för den färska spenat jag tänkt slunga med vitlök, spiskummin och en aning citron hade jag inte
Tja, varför inte vara med tänkte jag och den första favoriten med fond som dök upp var en superenkel och jättegod rödvinssås som vi brukar äta tillsammans med lammfilé och potatisgratäng med getost