Lammfilé med svamp recept

Lammfilé med trattkantarellmos!

Lammfilé med trattkantarellmos!

Hacka löken och stek tillsammans med kantarellerna i lite smör tills vätskan kokat in i svampen, ställ åt sidan
Lamm med tomat och Madeira

Lamm med tomat och Madeira

Lammfilé är nog den köttdel som nästan alltid ger ett bra resultat vid rätt tillagning. Skiva och stek svampen i smör med lite peppar och salt
Middag på Atmosfär, Malmö

Middag på Atmosfär, Malmö

Bland annat jag valde denna fina lammfilémed skysås, stekt svamp (champinjoner och kantareller) och en tunn bit krispigt bröd
Rökta laxar och möra filéer

Rökta laxar och möra filéer

Hacka kallrökt lax, blanda med philadelphiaost, liiite crème fraice, salt och peppar. Bryn svampen, krydda, slå på grädde och låt koka ihop

Dillpestobakad lammfilé

 Servera tillsammans med vitvinssabayon, stekt svampmed rotfrukter och ugnspotatis med gremolata. Mixa dem med pinjenötter, vitlök och olja till en knallgrön röra
Den höstliga lammfilen

Den höstliga lammfilen

Fortsätt med att bryna svampen och det små blomkåls-knippena i stekpannan, tillsätt en lagom mängd färsk timjan,salta och peppra samt smaka av, fördela därefter den stektasvampen och blomkålen jämt på varje tallrik

Lamm med aprikos

Tillsätt löken (grovhackad), svampen, paprikan (skivad)och vitlöken och låt fräsa i fem minuter. Häll i lite vegetabilisk olja i en stor gryta med lock som går att ställa in i ugnen och bryn köttet lätt

Lammfilé med svampgnocchi och björnbärssås

Blanda i salladen och servera med köttet i skivor och björnbärssåsen. Lägg köttet i en ugnssäker form, krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. med majsstärkelse, rör ner 1 msk smör. Grovhacka svampen och fräs den gyllenbrun 5-6 minuter i 1 msk smör. Häll av gnocchin och låt steka medsvampenmedelhög värme i 1-2 minuter. 700 g lammfilé. 250 g blandad svamp

Lammfilé med jordärtskockspuré

Fräs svamp och schalottenlök någon minut, så att all vätska kokar in. Salta och peppra lammfilén. Smaka av med salt och nymalen vitpeppar

Fläskfilé med svampgnocchi och björnbärssås

Red ev av med majsstärkelse. Blanda i salladen och servera med köttet i skivor och björnbärssåsen. Mycket gott och inte alls svårt att tillaga - lite lyxigtIngredienser700 g fläskfilé (eller lammfilé)2 schalottenlökar3 dl rödvin1 1/2 msk balsamvinäger3 msk konc kalvfond1/2 tsk rosmarin1 dl björnbärsmarmeladev majsstärkelse (Maizena)250 g blandad svamp (t ex champinjoner, shiitake och ostronskivling)1 påse färsk gnocchi (500 g)1/2 påse sallad, t ex mâchesallad (35 g)smör, salt, pepparGör så här1. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Ugnsstek tills innertemperaturen är 55–60° C för lammfilé och 70°C för fläskfilé. Grovhacka svampen och fräs den gyllenbrun 5–6 minuter i 1 msk smör. Häll av gnocchin och låt steka medsvampenmedelhög värme i 1–2 minuter