Stekt lammfilé. Blandaalla ingredienser till oljan, smaka av med saltoch peppar och låt dra i ½ timme. Hacka rosmarin fint, och vändlammköttet i kryddhacket
några kvistar färsk rosmarin. Lägg lammfiléerna i dubbla plastpåsar. På menyn stod lamm med ugnsrostad färskpotatis, till dessert en stor pavlovatårta med passionfrukt & lime curd
Ta bort grova stjälkar från persiljan och ta av bladen från timjan- och rosmarinkvistarna. Lägg lammfiléerna i en grund ugnsfast form och lägg på generöst av örtblandningen
persilja, basilika, timjan, rosmarin. Lammfilé. Men först ska receptet väljas ut och som svensk finalist tävla inför en jury i en deltävling i Paris… Jag valde att komponera min huvudrätt till Organic Cabernet sauvignon carmenere, ett ekologiskt vin som passar till lamm och nöt, eftersom vinet är ekologiskt har jag valt att köra i samma spår med lokalproducerat ekologiskt lammkött, ägg från hönorna på min brors gård och resten inköpt på saluhall, allt självfallet ekologiskt, rödvinssåsen gjordes även den på samma vin så smakerna gifter sig perfekt
Koka broccolin och stek lammfiléerna som du kryddat med salt, peppar och rosmarin. Medan jag njöt det goda köttet med rostad rosmarinpotatis, broccoli och ört- och citronsmör mumsade sonen slaktarens hamburgare lindade i bacon
Stekes i varm panna med smör och lite rapsolja - hastigt för att täppa till porerna. Kör i mixer tillsammans med en klick smör och lite mjölk till en lös konsistens
Lammfilé är fantastiskt, men jag har ju en förkärlek för kött med ben. Ibland kan man ju komma undan genom att presentera en modern minimalistiskt fintallrik med två små tipiuppställda kotlettben, men det är ju inte riktigt jag