Lammfilé med örter recept

Örtstekt lammfilé

Örtstekt lammfilé

Hacka vitlök och lök och blanda medörterna. Vispa ur formen med vatten och häll över i en kastrull. Koka upp med vin, fond och grädde
Lammfilé med mynta och citron

Lammfilé med mynta och citron

Mosa örter och krossa vitlöksklyftor så de är lite delade (se bilden nedan), lägg i oljan. Tillsätt citron plus rejält med salt och svartpeppar
Lammfilé i Alperna

Lammfilé i Alperna

kryddsmör medörter, vitlök och rivet citronskal (se receptet som publicerades härom dagen med kyckling för utförligare detaljer i receptet)
Örtstekt lammfilé

Örtstekt lammfilé

Blanda finhackade örtermed hackad vitlök och lök och vänd köttet i blandningen. Krydda köttet med salt och peppar och bryn runt om i smör
Lammfilé med morotsmos

Lammfilé med morotsmos

Krydda köttet med salt och peppar runt om och klappa in örterna. Häll gräddmjölk och smör i en kastrull och pressa ner morötterna och potatisen med potatispress
GI-bullar.

GI-bullar.

Anki körde på en repris av lammfilén och Håkan valde lite lökringar till förrätt och en chiliglaserad kycklingfilé som varmrätt
Kantarellsoppa....

Kantarellsoppa....

Jag fick mig en underbar upplevelse, där jag blev helt tok-kär i de här fina temuggarna, som jag bara kände att jag måste ha med hem
Kalkonschnitzel à la Roma

Kalkonschnitzel à la Roma

Här har jag tagit ett romerskt recept som brukar göras på nötkött eller lammfilé, som jag oftast gör det på, och i stället använt fina kalkonschnitzlar de säljer i affärerna här i Schweiz
Enklaste blomkålsmoset

Enklaste blomkålsmoset

Mixa till krämigt mos tillsammans med färskost, parmesan & kryddor. vitlök/örter). Mixa till krämigt mos tillsammans ev med färskost, parmesan & kryddor