Skär lök och morot i mindre bitar. Lammfilé. Ha i krossade vitlöksklyftor, timjankvistar och ett par smörklickar i stekpannan och ös köttet med det smälta smöret
Skär kål och lök i bitar, fräs i olja i kastrull, tillsätt linser och vatten, koka 10 min, tillsätt grädde koka ytterligare 10 min, krydda. 1 schalottenlök. 1 vitlöksklyfta
Servera med vitlöksstekt haricotverts. Lammfilé. Rödvinssås4dl rödvin av kraftigare sort4dl vatten20g bacon1msk färsk rosmarin3msk oxfond med rödving (bong)30g fintärnad morot3msk fintärnad schalottenlök1msk olja50g smörs/pFräs bacon, lök, morot och rosmarin i olja i en panna
Strö över den hackade rödlöken. För att komma ”ikapp” såg jag till att få med mig några lammfiléer, en rejäl bit fetaost, endiver, berberibär, pistagenötter och körvel hem
jord och lövSkala och hacka löken. Hacka löken fint. Smält smöret i en kastrulloch fräs löken mjuk. Kantarellsoppa4 portioner1 liter gula kantareller1 msk smör1 gul lök0,5 liter kycklingfond1,5 liter mjölk3 dl gräddesalt pepparGör så här. Lamm med getostrisottoÖrtmarinerad lammfilé med getostrisottoFärdig örtmarinerad lammfilé ca 200 gr/personGetostrisotto. 2-3 personer2 dl avorioris0,5 st gul lök2 msk smör1 dl vitt vin6-7 dl hönsbuljong1 dl riven parmesanost1 dl chevréost i små bitarsalt och pepparGör så här
Skala, halvera och strimla löken. Stek löken tills den får lite färg. 1 kg lammfilé. 2 gula lökar. 1 kg lammfilé 2 gula lökar 1 zucchini 5 morötter 5 potatisar 1 sötpotatis 1-2 chilifrukt 400 g kokta kikärtor 4-5 msk tomatpuré ca 1-1,5 l vatten olja, till stekning