Fräs i smör tills den mjuknar men ännu har spänst och tillsätt balsamvinäger. Lammfilé med chèvrepotatis och klassisk Butlersås (4 portioner). 600 gram lammfilé. Lammfilé med chèvrepotatis och klassisk Butlersås (4 portioner). 600 gram lammfilé
Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. 2 lammfiléer (ca 350 g). 1 msk balsamvinäger. 2 lammfiléer (ca 350 g). 1 msk balsamvinäger
Blanda olivolja, vit balsamvinäger, färska örter som är finhackadealt. Lamm med getostrisottoÖrtmarinerad lammfilé med getostrisottoFärdig örtmarinerad lammfilé ca 200 gr/personGetostrisotto
Här har jag tagit ett romerskt recept som brukar göras på nötkött eller lammfilé, som jag oftast gör det på, och i stället använt fina kalkonschnitzlar de säljer i affärerna här i Schweiz
Jag kan exempelvis varmt rekommendera att grilla rostas och lammfilé. Receptet kan säkerligen bytas ut mot valfritt kött men det fick en helt annan karaktär tack vare lammfilén och smakade minst lika gott dagen efter när allt hade dragit till sig lite
Vill du kan du även skvätta lite balsamvinäger över salladen, men kom ihåg att göra det först när anrättningen är klar för servering annars är det lätt hänt att salladen så att säga "vissnar"