Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
det blir det i den soltorkade tomatcremen istället. Tomatcremen. Mixa de soltorkade tomaterna med olivoljan i en mixer väl, tillsätt smuilad fårost och grekisk yohgurt, krydda med svartpeppar
Blanda passerade tomater, honung, pressad vitlök, sambal oelek, fond och oregano. Häll tomatsåsen runt biffen och låt småkoka utan lock, ca 4 minuter. 500 g passerade tomater
Veckan fick en bra början med smakrika lammfärsbiffar med fetaostfyllning från bloggen Mata mig. Servera med en kall sås gjord på matlagningyoghurt, lite röd chili, en halv riven vitlöksklyfta och mynta och en sallad med tomat, mangold, fetaost och persilja samt ev klyftpotatis smaksatt med flingsalt, peppar och rosmarin
Lägg i de finhackade tomaterna. Lammfärsbiffar finns på bloggen sedan tidigare, men de kommer igen och idag med riktigt god sallad och Jimmys bästa postatisskivor
Skölj och dela tomaterna i fyra klyftor. Kärna ur dem och tärna tomatköttet. 5 st kvisttomat. Blanda lammfärsen med vitlök, rosmarin, äggvita, salt och peppar
Soltorkad tomat. Idag blev det lammfärsbiffar till lunch. (eller använd färdig Gourmet Soltorkad tomat & Fetaost, lägg i så fall gärna till lite extra fetaost
Små saftiga biffar smaksatta med feta och mynta, tillsammans med knaperstekta polentaplättar, vitlöksmättad tzatziki och en het tomatsalsa, allt serverat i ett pitabröd
Jag gjorde en enkel dippsås till gjord på turkisk yogurt och kräm av soltorkade tomater. Jag åt av den maten jag lagade igår som var lammfärsbiffar med sötpotatis och dippsås