mina lammfärsbiffar eller varför inte till ugnsstekta kycklingklubbor. Här är ett bra exempel på olika smaker som gifter sig bra ihop, nämligen rödbetor, fetaost och rosmarin
Hacka rödbetorna och blanda dem med yoghurt. 2 st kokta rödbetor. Blanda färs, riven potatis, ägg, skalad och hackad schalottenlök, riven vitlök, persilja, yoghurt, salt och peppar till en smidig färs
Goda lammfärsbiffar lagade jag igår. 1-2 dl finnhackade/rivna t ex morötter, rödbetor, stjälkselleri (dessa grönsaker hade jag kvar från juicetillverkning). 1-2 dl finnhackade/rivna t ex morötter, rödbetor, stjälkselleri (dessa grönsaker hade jag kvar från juicetillverkning)
Dagens middag blev något så gott som lammfärsbiffar med fetaost, persilja och vitlök, serverade med marinerade morötter, kokta färska rödbetor toppade med riven getost och ris
Mosa potatisen och blanda den med färsen. Forma färsen till två biffar och krydda med salt och peppar. Stek biffarna i en stekpanna med smör- och rapsolja, 6–8 minuter per sida, tills de är genomstekta
Fast jag gjorde köttfärsbiffar istället för lammfärsbiffar o Tzatziki istället för Limesås. Jag blev jag inspirerad Mårten Nylén ( Biggest looser tränaren) av av hans matlagning i Klockan nio hos stjärnorna