Lammfärsbiffar. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuk i olivolja. //Malin Lammfärsbiffar. Potatisen delar jag i två delar, lägger i ugnsform, ringlar över vitlöksolja (ganska rikligt), sedan strör jag över flingsalt och torkad oregano
Veckan fick en bra början med smakrika lammfärsbiffar med fetaostfyllning från bloggen Mata mig. Servera med en kall sås gjord på matlagningyoghurt, lite röd chili, en halv riven vitlöksklyfta och mynta och en sallad med tomat, mangold, fetaost och persilja samt ev klyftpotatis smaksatt med flingsalt, peppar och rosmarin
1 klyfta vitlök, pressad. 1 liten gul lök, riven. 600 g lammfärs 0,5 tsk kryddpeppar 1 klyfta vitlök, pressad 1 tsk senapskorn, stötta 1 liten gul lök, riven 1 förp bacon salt och svartpeppar rivet citronskal och hackad persilja till garnering Ugn
Pressa i vitlöken eller riv den fint. Lammfärsbiffar finns på bloggen sedan tidigare, men de kommer igen och idag med riktigt god sallad och Jimmys bästa postatisskivor
Blanda lammfärs med lök, timjan, ägg, salt och peppar. 11 schalottenlök . 1 1 vitlöksklyfta . 1 sallad Hacka löken fint. 1Krama saften ur gurkan med händerna och blanda den med yoghurt, pressad vitlök och hackad mynta. 1Grilla eller stek lammfärsbiffarna och servera dem tillsammans med myntatzatzikin, ugnsbakad klyftpotatis och en god sallad
Pressa då ner vitlöken och häll ner den hackade myntan. Ni får tills dess stå ut med att jag delar med mig av dessa Lammfärsbiffarna i pitabröd som serveras tillsammans med myntarostade pinjenötter, aprikoschutney & fetayoghurt