Vi äter en hel del griskött och kyckling i Sverige. Enligt metoden ”SMART” som är ett sätt att värna om både hälsan, miljön och plånboken efter egen förmåga, bör vi äta mer nötkött och lamm
Vi gjorde lammfärsbiffar med broccoli och whiskeyädelostsås till. Till detta kokade jag och efterfräste sparris, alltid ett säkert kort till kött och sås
Lammfärsbiffar. Röran smakar mycket gott till pannbiffar, köttbullar och även till kallskuret, både kött och fisk, kanske blir det en ny favorit på julbordet hemma hos dig i år
Vi åt gratängen till kryddiga Lammfärsbiffar, men den passar förstås fint till grillat kött och fisk, rostbiff, kyckling eller som komplement till en vegetarisk rätt också
Med lammfärs är det ju gott att göra lammfärsbiffar med fetaost i eller varför inte moussaka. Testa att köpa kött ifrån någon närliggande gård om du har eller varför inte testa att beställa en köttbox från tex Gröna gårdar
Min grupp stod för lammfärsbiffar, pasta och viltskavsgryta. Kött. De andra gjorde yoghurtsås, rostade rotsaker, burgundisk köttgryta, marinerad fläskfilé med potatissallad och kycklinglevergryta
hacka ner grillad paprika i lammfärsbiffar tillsammans med kanel. Den här röda paprikaröran med mandel som serverades till grillat kött var så himla god
så jag kollade med en tjej från byn som öppnat en gårdsbutik och säljer lite olika sorters kött. En kväll så gjorde jag lammfärsbiffar med fetaostkräm och västerbottenostgratinerat potatismos i så skålar
Behåll bara köttet. 1. Lägg lammfärsen i en bunke. 2. Finhacka löken, oreganon. Hacka vitlöken mycket fint. 3. Tvätta apelsinen och riv av allt skal från apelsinen med rivjärn
Montera köttkvarnen med hålskivan på din köksmaskin. Stek lammfärsbiffarna i smör på medelstark värme. Skär köttet i långa strimlor och mal det två gånger i köttkvarnen