Riv gurkan på den grova sidan av rivjärnet. 1 slanggurka. 1 slanggurka salt att strö över. Biffarna serveras med ugnsbakade potatisklyftor och tsatsiki
Riv gurkan och strö över salt. Krama sen ur all vätska ur gurkan och blanda med yoghurt, 1-2 rivna vitlöksklyftor och olivolja. 0,5 gurka. Tzatziki 3 dl grekisk yoghurt 0,5 gurka 1 tsk salt 1-2 klyftor vitlök, rivna 2 msk olivolja peppar
Servera de nystekta lammfärsbiffarna med myntasalladen och yoghurtsåsen. 110 cm gurka, fint tärnad. 1Gurk- och yoghurtsås2,5 dl turkisk yoghurt (10 %) 1 klyfta vitlök, finriven 10 cm gurka, fint tärnad salt, nymalen svartpepparBörja med att röra samman yoghurt med en riven vitlök och fint tärnad gurka till såsen
11/2 gurka. 1Skölj gurkan och riv den grovt. 1Krama saften ur gurkan med händerna och blanda den med yoghurt, pressad vitlök och hackad mynta. 1Grilla eller stek lammfärsbiffarna och servera dem tillsammans med myntatzatzikin, ugnsbakad klyftpotatis och en god sallad
Strimla salladen och löken, skär tomater och gurka i skivor och tärna paprikan och osten. 100 g isbergssallad2 tomater1 bit gurka1 paprika2-3 salldslökar eller 1 rödlök150 g fetaost100 g svarta oliverTILLBEHÖR. 1 bit gurka