Goda lammfärsbiffar lagade jag igår. Så i fortsättningen blir det alltid grönsaker i färssmeten. 1-2 dl finnhackade/rivna t ex morötter, rödbetor, stjälkselleri (dessa grönsaker hade jag kvar från juicetillverkning). 1-2 dl finnhackade/rivna t ex morötter, rödbetor, stjälkselleri (dessa grönsaker hade jag kvar från juicetillverkning)
Fräs vitkål, äpple och salladslök i en stekpanna med olja tills grönsakerna är mjuka. Blanda färs, riven potatis, ägg, skalad och hackad schalottenlök, riven vitlök, persilja, yoghurt, salt och peppar till en smidig färs
Blanda grönsaker ost och oliver. Nytt år, nya möjligheter och ny matinspiration. Det är på tiden att jag bjuder er på lite nya recept eftersom det varit dåligt med det på sista tiden
Denna vecka blir det faktiskt två vegetariska rätter och ingen fisk, detta dels på grund av att det finns så mycket goda färska grönsaker att vi vill göra rätter med dem alla och att fisk inte riktigt är i säsong under tidig höst
Vi åt gratängen till kryddiga Lammfärsbiffar, men den passar förstås fint till grillat kött och fisk, rostbiff, kyckling eller som komplement till en vegetarisk rätt också