Lammfärsbiffar för att vara mer exakt. Lammfärsbiffar med rosmarin & vitlök. 1 msk färsk rosmarin, finhackad. En bra innertemperaturen är 70 grader på lammfärsbiffar. 1 msk färsk rosmarin
Vin är ju en måltidsdryck, så det behövdes en kompis till vinet och den kompisen blev lammfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost som serverades med klyftpotatis smaksatt med rosmarin och en röra på creme fraiche smaksatt med salt och tomatröra (tomater,olivolja och basilika)
1 bunte färsk oregano eller 0,5 msk torkad. Biffar 600 g lammfärs 150 g fetaost, grovt smulad 2 klyftor vitlök, rivna 1 bunte färsk oregano eller 0,5 msk torkad 150 g urkärnade kalamataoliver salt och peppar olivolja, till stekning
Lammfärsbiffar med smak av rosmarin, vitlök och citron 500 g lammfärs 1 eko-ägg 1 st eko-citron och finstrimlat skal därav 2 st klyftor av vitlök 1 msk färsk rosmarin salt och svartpeppar 1. 1 msk färsk rosmarin
Biffarna serverades med tillbehör som pitabröd, sallad med fetaost, myntayoghurt (grekisk yoghurt+ färsk mynta + salt) och citron (pressad över vid servering, så gott)
( Det går bra med färskpressad apelsinjuice). Lammfärsbiffar finns på bloggen sedan tidigare, men de kommer igen och idag med riktigt god sallad och Jimmys bästa postatisskivor
1/2 dl färska finhackade kryddor t ex timjan, rosmarin, oregano. 500 g färska kantareller. 1 ägg 1/2 dl färska finhackade kryddor t ex timjan, rosmarin, oregano. 500 g färska kantareller
Det är supersmidigt att ha hemma i frysen och är nästan samma som färsk persilja. Här kommer ett till bra vardagsrecept, som går ganska snabbt att göra
12 msk färsk, hackad timjan. 12 msk hackad, färsk mynta . 1Grilla eller stek lammfärsbiffarna och servera dem tillsammans med myntatzatzikin, ugnsbakad klyftpotatis och en god sallad
Ni får tills dess stå ut med att jag delar med mig av dessa Lammfärsbiffarna i pitabröd som serveras tillsammans med myntarostade pinjenötter, aprikoschutney & fetayoghurt
)Till 4 pers400 gr lammfärs1/2 gul lök1 vitlöksklyfta1 äggRivet Skal av 1/2 citron1 msk persilja (fryst eller färsk)1-2 tsk färsk timjanCa 2 tsk saltNymald svartpeppar1/2 pkt fetaost (100gr), hackad i små bitar Finhacka lök o vitlök och blanda ihop alla ingredienser i en bunke. 1 msk persilja (fryst eller färsk)