Lammfärsbiffar. Potatisen delar jag i två delar, lägger i ugnsform, ringlar över vitlöksolja (ganska rikligt), sedan strör jag över flingsalt och torkad oregano
Veckan fick en bra början med smakrika lammfärsbiffar med fetaostfyllning från bloggen Mata mig. Lägg ut fyra av dessa på en skärbräda och smula fetaost i mitten på biffarna
Tillsätt ägget i färsen, blanda i vitlök och rosmarin, krydda med salt och peppar. Lammfärsbiffar med smak av rosmarin, vitlök och citron 500 g lammfärs 1 eko-ägg 1 st eko-citron och finstrimlat skal därav 2 st klyftor av vitlök 1 msk färsk rosmarin salt och svartpeppar 1
Blanda ihop färs, ströbrödsmjölk, lök, ägg och senap. Idag bjuder köket på saftiga lammfärsbiffar. Skär rotfrukterna i klyftor och lägg i en ugnsfast form
Lägg kantarellerna i en stekpanna och stek på medelvärme tills vätskan har kokat in. 1 ägg. Blanda färsen med ägg och kryddor, forma till 4 biffar och stek. 1 ägg 1/2 dl färska finhackade kryddor t ex timjan, rosmarin, oregano
Lägg lök, vitlök, ingefära, chili, ägg, currypulver, spiskummin samt salt i en bunke och rör om väl. Servera de nystekta lammfärsbiffarna med myntasalladen och yoghurtsåsen
Lägg lammfärsen i en bunke. Fräs lammfärsbiffarna snabbt på vardera sida i stekpanna. Tillsätt sedan ägg, citronsaft, persilja, spiskummin, salt, peppar och sambal oelek