Köttets mörka färg kommer från rödvinet. Foto. Jurek Holzer. Det är mycket enkelt att få till en middag för fyra personer i ett och samma kärl om man använder en lergryta
Den här kryddiga grytan är lika god att tillaga med både lammkött och nöt. Jag har fått inspiration ifrån Indien eftersom att jag bara älskar att använda massor med kryddor och kombinera olika smaker
Ibland så bara lyckas man. Lite av äran måste jag få ta åt mig, även om jag till största delen har råvaran att tacka för fredagkvällens underbara middag
2 gula lökar (10 mini schalottenlökar + vitlöken från lammet+ 1 msk socker+ ca 30 g smör+salt)Krämig dinkel 2 dl dinkel 1 schalottenlök 3 dl kycklingbuljong/ grönsaksbuljong (4 dl) 2 dl vatten (tror att detta är vattnet som dinkeln skulle ligga i, i en timme, använde endast buljong) 1 msk smör 1 dl riven ost 2 mangoldstjälkar (istället för detta friterade jag chips av jordärtskocka och färskrosmarin)Väntar på att slippa in i värmen för hela 6 timmar. (Här använde jag i ställer mini schalottenlökar (ca 10st), och vitlöken som varit i ugnen med lammet
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
Till lammet åt vi en avokadosallad med fetaost, picklad rödlök, granatäpplen och nigellafrön. Påsken närmar sig med stora steg (märk väl att vi inte skrev "stormsteg", för ovanlighetens skull är det faktiskt helt vindstilla här på den södra kusten
Det kan hända att detta känns lite tjatigt och som en gammalrepris, men ändå kan jag inte låta bli att reflektera över hursmakfullt fårkött kan vara, och som ett föredömligt exempelpå en gammal och genom historien traditionsrik mat, -då detblivit lagat och serverat i många tusen år, och med det sammaegenskaperna som kännetecknar en förkärlek till god mat-,såär fårköttet enligt min mening en förespråkare för den alltidså fina, goda och ärofulla måltiden, det är helt enkelt entraditionell måltidsupplevelse
Hittade receptet till det saltinbakta lammet hos Mark Sisson, men kom även över Pluras recept. Till påsk brukar det bli fisk och skaldjursbuffé eller lamm