Gnid in lammbringan med socker, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Servera lammbringan och den bräserade gurkan med yoghurt, mynta, kokt färskpotatis och rikligt med nymald svartpeppar
Sätt ugnen på 175°. Putsa ev köttet. Salta och lägg det med utsidan ner på en skärbräda. Krydda köttet med salt och rosmarin och rulla till en fast rulle
4 1 1/2 kg lammkött (gärna lammbringa med ben) 4 vitlöksklyftor 4 paprikor 3 citrongräs stjälkar 1 liten bit färsk ingefära (ca 5 cm för 4 port) 1/2 l vatten 2 msk konc kalvfond 1 msk farinsocker 1 tsk sambal oelek salt 2 msk hackad persilja ris eller couscous till servering Lägg till i inköpslistan
Rulla sedan ihop lammbringan så att den tjockare biten hamnar i mitten. lammbringa (ca 1 -1. Mixa alla ingredienser till en torr pasta, som du gnider in köttet med