Skiva ner vitlöksklyftorna, lägg ner rosmarin, timjan och häll på vinet. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 5 vitlöksklyftor. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 5 vitlöksklyftor
På den ena sidan av lammbogen så sitter det rätt så mycket fett, det ska man inte ta bort utan istället skåra det och massera in massor av goda örter och vitlök
På den ena sidan av lammbogen så sitter det rätt så mycket fett, det ska man inte ta bort utan istället skåra det och massera in massor av goda örter och vitlök
Lägg i lök, morot och vitlök. Lägg lammbogen i en ugnssäker gryta, salta & vitpeppra. 1 kg lammbog med ben. 1 hel vitlök, halverad. 1 kg lammbog med ben. 1 hel vitlök
Bräserad lammbog. 1 lammbog med ben. 3 klyftor vitlök, skalade. Bryn lammet runt om i en het stekpanna. Lägg i en kastrull tillsammans med alla andra ingredienser
Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan. en eller två hela vitlökar. Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. Sätt ugnen på 175 grader, skär skåror i köttets fettsida, olja en ugnsfast form och lägg i köttet och de halverade vitlökarna. 1-1 1/2 lammbog
Pressa vitlöken i grädden och häll över rotsakerna. Grannen har en rådjursbog som han vill att jag ska röka men för att lära mig så testade jag på en lammbog som jag hade i frysen
-) Lammbog är fantastiskt gott att tillaga, kolla tex in det HÄR receptet. Riv skalet från en citron, hacka vitlökarna tillsammans med den färska rosmarinen
Blanda hackad persilja med rivet citronskal och lite fint hackad vitlök. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Dela också en eller två hela vitlökar på mitten och bryn den platta sidan. en eller två hela vitlökar. Bryn 1-1 1/2 kilo lammbog runtom i stekpannan, så att den får fin yta. Sätt ugnen på 175 grader, skär skåror i köttets fettsida, olja en ugnsfast form och lägg i köttet och de halverade vitlökarna. 1-1 1/2 lammbog