Lammbog vitkål recept

Lammgryta med bönor - Mitt kök

Lammgryta med bönor - Mitt kök

Lägg i en kastrull tillsammans med lammbog och lant­buljong och krossade tomater. 100 g lammbog. 200 g strimlad vitkål eller spetskål
Borsjtj

Borsjtj

400 g Lammbog eller Högrev, tärnat. 150 g Vitkål, grovt rivet. 400 g Lammbog eller Högrev, tärnat. Borsjtj förekommer i olika varianter i Östeuropa

Helgtips deluxe

Strimla vitkålen. 7 rödbetor, 2 gula lökar, 2 morötter, ca 2,5 dl riven vitkål, 2-3 lagerblad, 1kött- eller grönsaksbuljong, 3msk god olja, 1msk vinäger, 1kruka persilja, 1,5-2dl vatten, 1dl vin (kan uteslutas), gräddfil till servering. Man kan ha  500g lammbog i, jag är dock vegetarian så inget lamm i min borsj. ca 2,5 dl riven vitkål. 500g lammbog
Kungligt gott

Kungligt gott

Saltad och torkad lammbog med en tomatchutney gurk och äggvitepoché samt en potatisgratäng med Västerbottenost

Borsjtj - rysk rödbetssoppa

Skala och skär övriga grönsaker inklusive vitkålen i grova strimlor, gärna med hjälp av matberedare. 500 gram lammbog. 250 gram vitkål

Lamm i kål med lättredd skysås

(t ex lammrygg, lammbog eller bringa). Dela vitkålshuvudet i två delar, behåll stocken och skär klyftor så att stocken håller ihop dem