Lammbog med benet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakade tomater och rostade sötpotatishalvor
Bräserad lammbog. Skär tomaterna i små tärningar och lägg dem i en skål. Blanda samman vatten, ättika och socker till sockret har löst sig och slå lagen över tomaterna
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i kuber. 1 kilo lammbog eller lammsadel. 3 tomater. Skär loss och strimla köttet från 1 kilo lammbog eller lammsadel och lägg i marinad över natten. 1 kilo lammbog eller lammsadel. 3 tomater 1 burk fetaost i kuber
Lägg i en kastrull tillsammans med lammbog och lantbuljong och krossade tomater. Så här gör du 75 minuter Skala lök och vitlök och grovhacka tillsammans med tomat och paprika. 1 tomat. 100 g lammbog. 1 dl krossade tomater
Gjorde här om veckan en köttsoppa på lammbog, rosmarin, tomat och slutligen kål. 3-4 lammlägg, 1 burk konserverade körsbärstomater, 3 vitlöksklyftor, 1 gul lök, 2 morötter, 1-2 dl rödvin, några deciliter färdig lantbuljong, rosmarin, timjan, salt och peppar. 1 burk konserverade körsbärstomater,
Bryn köttbitarna i olja i en stekpanna väl så att de börjar att få vacker färg, lägg över dem i en stor gryta och tillsätt tomatpurén och paprikapulvret som får fräsa med en stund
500 g benfri lammbog i grytbitar. 2 msk tomatpuré. 400 g krossade tomater. Lägg i lök, vitlök och tomatpuré och låt det fräsa med ca 2 minuter. Häll i tomatkross, salt, spiskummin och cayennepeppar, låt det hela koka tills köttet känns mört, ca 1 timme. 500 g benfri lammbog i grytbitar. 2 msk tomatpuré. 400 g krossade tomater
Citron, ingefära, koriander, vitlök, spiskummin och mild tomat passar perfekt till lamm. När allt kött är brynt, för tillbaka till grytan, tillsätt morot, lök, tomat, vitlök, ingefära, saft från citron och de urkramade citronhalvorna, curryblad eller lagerblad och salt