Vill man kan man blanka upp såsen genom att röra ner ett par skedar med smör. Det blev den godaste lammbog jag ätit, att det dessutom är så lättlagat gjorde inget alls
smör. Lammbog med benet kvar har långlagats i ugnen med örter och vin för en härligt mustig smak, till bogen serveras ugnsbakade tomater och rostade sötpotatishalvor
Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Detta är ett experiment signerat herr Mårtensson, ett experiment som han lagat till med både lammbog och, som i lördags, griskinder och båda tyckte vi att dom smakade lika gott
Välj en bit styckad lammrygg eller lammbog. Gnid in lammsteken med ett persiljesmör, d v s smör som smaksatts med salt, vitpeppar, citron och rikligt med hackad persilja
1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog. 2 msk smör