Lammbog rotselleri recept

Klassiskt dillkött på lamm

Klassiskt dillkött på lamm

Därför passar klassiskt dillkött på lammbog perfekt när Charlie fyllde tre år för en dryg vecka sedan för att använda de sista bitarna
Grillad lammgryta

Grillad lammgryta

6-8 skivor lammbog. Marinaden från köttet / 1 gul lök / 1 röd lök / 150 g rotselleri / 0,5 liter vatten / 1-3 dl rödvin / 2-4 msk rödvinsvinäger / 3 kalvbuljongtärningar / 2-3 msk kalvfond / 1 msk lönnsirap. 6-8 skivor lammbog. / 150 g rotselleri
Varning för långkok

Varning för långkok

Lammbog passar utmärkt som långkok i en gryta fylld med anis- och myntadoftande rotsaker. ½ rotselleri

Lammgryta

Lägg i lammbogen, skuren i ca 2x2 cm stora tärningar och täck med lock. 1 liten grovt skivad rotselleri

Lamm i lergryta

Dofta mjöl över de brynta köttbitarna och varva dem i grytan med rotselleri, schalottenlök och eventuellt vitlök samt paprikor

Lammgryta med kanel och anissmak

Skala och grovhacka lök, vitlök, morot och rotselleri. Tillsätt lök, vitlök, morot och rotselleri, salt, kalvfond, tomater, och kryddor

Barnfamiljens påskgryta med lamm, kyckling och grönsaker

Två påskrätter i en Ingredienser 1 liten kyckling (ca 1 200 g) eller 6 lår/kycklinglårfiléer 300 g färsk lammbog Olja till stekning 2 tsk curry 1/8 rotselleri 1–2 morötter 1 persiljerot 0,5 purjolök 100 g gröna bönor 100 g basmatiris 100 g pasta penne 1 burk hela skalade tomater 4 vitlöksklyftor Skal av 0,5 citron 50–100 g majs 1 röd paprika 25 g smör 1 liter kycklingbuljong Salt och peppar Hackade örterGör så härSkär kycklingköttet från skrovet med U-series Kockkniv och skär det i mindrebitar (om du inte använder kycklinglår/kycklinglårfiléer). 1/8 rotselleri