Även tomater och potatis har fått en dos av örter och eftersom rosmarin är en av smakerna som återfinns i det röda vinet, har det också blivit ett genomgående smaktema i maten
färsk rosmarin. Ingredienser ugnsstekt lammbog. Lägg några kvistar färsk rosmarin i botten på en ugnsform tillsammans med några vitlöksklyftor, lägg bogen ovanpå och avsluta med ytterligare rosmarin och vitlöksklyftor (dem behöver inte skalas)
färsk rosmarin. Lammbog, vilket underbart kött. Ta ett gäng med vitlöksklyftor och lägg i botten på en ugnsform, lägg även på en kvist rosmarin eller två
Skiva ner vitlöksklyftorna, lägg ner rosmarin, timjan och häll på vinet. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 1 kruka rosmarin. 1-2 kg uppskuren lammbog med ben. 1 kruka rosmarin
Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna