Blanda hackad persilja med rivet citronskal och lite fint hackad vitlök. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Välj en bit styckad lammrygg eller lammbog. Gnid in lammsteken med ett persiljesmör, d v s smör som smaksatts med salt, vitpeppar, citron och rikligt med hackad persilja
Tillsätt grönsaker och persilja efter ungefär halva tiden. 400 g Lammbog eller Högrev, tärnat. 0,5 kruka Persilja. 400 g Lammbog eller Högrev, tärnat. 0,5 kruka Persilja
skuren bladpersilja. ca 800 g Benfri lammbog. 1 dl grovskuren bladpersilja. låt grytan puttra på svag värme i ytterligare 1 (en) timme varefter du tillsätter den grovhackade persiljan och serverar det hela med kokt ris
Det är svårt, det beror på vilken dag det är och vilket humör jag är på, men om jag ska välja en sak som jag lägger på så är det flap meat, som jag grillar till stekgraden rare, lägger i en bunke, låter blodet rinna väck, snabbt på grillen igen när blodet är väck för att värma på, ner i bunken, på med en röra jag gör på persilja, salt, vitlök, smör, olja, chili, rödlök och äppelcidervinäger, viftar runt, äter med händerna, ur bunken, låter ingen annan smaka
Severa med klippt persilja samt gräddfil. 7 rödbetor, 2 gula lökar, 2 morötter, ca 2,5 dl riven vitkål, 2-3 lagerblad, 1kött- eller grönsaksbuljong, 3msk god olja, 1msk vinäger, 1kruka persilja, 1,5-2dl vatten, 1dl vin (kan uteslutas), gräddfil till servering. Man kan ha 500g lammbog i, jag är dock vegetarian så inget lamm i min borsj. 1kruka persilja. 500g lammbog