Lammbog persilja recept

Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Osso bucco med lammbog och risotto alla milanese

Blanda hackad persilja med rivet citronskal och lite fint hackad vitlök. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Lammgryta från Sicilien

Lammgryta från Sicilien

Strö över persilja, pistaschmandel och granatäppelkärnor. hackad bladpersilja. 1 ½ kg skivad lammbog med ben
Libyan Soup

Libyan Soup

Tillsätt den hackade persiljan strax innan serveringen. 1 st lammbog fryst ca 1,2-1,3 kg. 5 dl hackad bladpersilja
Baeckaoffa

Baeckaoffa

500 g lammbog. 1 bouquet garni (persilja. Marinering dag 1. Skär köttet i lagom bitar. Stoppa köttet i en plastpåse (6-8 liter) och häll i marinaden
Dagens recept: Lammstek

Dagens recept: Lammstek

Välj en bit styckad lammrygg eller lammbog. Gnid in lammsteken med ett persiljesmör, d v s smör som smaksatts med salt, vitpeppar, citron och rikligt med hackad persilja
Borsjtj

Borsjtj

Tillsätt grönsaker och persilja efter ungefär halva tiden. 400 g Lammbog eller Högrev, tärnat. 0,5 kruka Persilja. 400 g Lammbog eller Högrev, tärnat. 0,5 kruka Persilja
Lammgryta a la Hakadal, en gryta med internationell prägel.

Lammgryta a la Hakadal, en gryta med internationell prägel.

skuren bladpersilja. ca 800 g Benfri lammbog. 1 dl grovskuren bladpersilja. låt grytan puttra på svag värme i ytterligare 1 (en) timme varefter du tillsätter den grovhackade persiljan och serverar det hela med kokt ris
Paloc soppa - Paloc leves

Paloc soppa - Paloc leves

Strö över hackad persilja. 800 g benfri lammbog. 1 knippe persilja. Skär köttet i tärningar. Skala och dela potatis
Intervju med Johan Kullberg

Intervju med Johan Kullberg

Det är svårt, det beror på vilken dag det är och vilket humör jag är på, men om jag ska välja en sak som jag lägger på så är det flap meat, som jag grillar till stekgraden rare, lägger i en bunke, låter blodet rinna väck, snabbt på grillen igen när blodet är väck för att värma på, ner i bunken, på med en röra jag gör på persilja, salt, vitlök, smör, olja, chili, rödlök och äppelcidervinäger, viftar runt, äter med händerna, ur bunken, låter ingen annan smaka

Helgrillad lammbog

Mixa vitlök, mynta och persilja med olja till en slät puré. Krydda lammbogen ut- och invändigt med salt och svartpeppar

Helgtips deluxe

Severa med klippt persilja samt gräddfil. 7 rödbetor, 2 gula lökar, 2 morötter, ca 2,5 dl riven vitkål, 2-3 lagerblad, 1kött- eller grönsaksbuljong, 3msk god olja, 1msk vinäger, 1kruka persilja, 1,5-2dl vatten, 1dl vin (kan uteslutas), gräddfil till servering. Man kan ha  500g lammbog i, jag är dock vegetarian så inget lamm i min borsj. 1kruka persilja. 500g lammbog
Lammgryta

Lammgryta

Lammbog går utmärkt att grilla, om man lagar den till max medium rare, men den här gången ska jag koka sk*ten ur den i en gryta

Borsjtj - rysk rödbetssoppa

Servera med en klick gräddfil och klippt persilja. 1 kruka(or) persilja. 500 gram lammbog. 1. Lägg undan en rödbeta till sista momentet av receptet