Dags för den heta buljongen. Det traditionella italenska köket använder kalvlägg till osso bucco, men det går lika bra med kalvbog, lammbog, lammlägg eller oxlägg
Lägg lammnackarna/lammbogen i varsin kokpåse (lägg dubbel påse, min börja genast och läcka, man vill ju inte att allt det goda rinner bort) (finns att köpa i vanliga mataffärer) och häll på öl, vin och kryddorna
Häll på vinäger och buljong, låt koka upp. ca 1,2 kg lammbog, lägg eller lammstek med ben. 2 dl kycklingbuljong eller vatten. ca 1,2 kg lammbog, lägg eller lammstek med ben
Välj en bit styckad lammrygg eller lammbog. Använd det till buljong. stekskyn spädd med buljong, ca 6 dl1½ msk potatismjöl eller arrowrot2 tsk soya1 dl gräddeTill 4 portioner. Blanda skyn med buljong så att du får ca 6 dl. stekskyn spädd med buljong, ca 6 dl
Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen. Sila av buljongen i en bunke. Häll tillbaka buljongen i kastrullen, tillsätt sockret och saften av en citron och låt koka ihop
Med mig därifrån fick jag jättefina lammkotletter och lammbog. Potatis, palsternacka och morötter kokas i buljong (jag kokade mina i buljong gjord av vatten och gåsfonden från mårtensafton) med några salviablad och kvistar av timjan, rosmarin eller lavendel
Koka upp vattnet i en kastrull, lägg i lammbogen och benen. Sila av buljongen i en bunke. Häll tillbaka buljongen i kastrullen, tillsätt sockret och saften av en citron och låt koka ihop