Lammbog apelsin recept

Lammgryta från Sicilien

Lammgryta från Sicilien

Skala apelsinen med en potatisskalare och lägg ner skalet i grytan. ½ apelsin. 1 ½ kg skivad lammbog med ben
Provencalsk lammgryta

Provencalsk lammgryta

1,5 kg lammkött för gryta med eller utan ben, hel fin lammnacke (som jag tycker är det godaste på lammet för gryta) benfria grytbitar eller skivad lammbog. 1 apelsin

Cassoulet

Tvätta apelsinen noga och skär av skalet tunt med potatisskalare. Fiska upp apelsinskalet och korven när grytan är klar

Lammgryta med fänkål och apelsin

7-800 g lammgrytbitar med ben / lammbog i skivor1 gul lök i bitar3 vitlöksklyftor, kluvna på längdenBryn i omgångar i rapsolja, gärna även någon msk av sardellolja (jag har sparat oljan i en liten burk, när sardellerna är slut) och oljan från burken med soltorkade tomater. 2 vitlöksklyftor, finrivnaskal och saft av en apelsin2-3 lagerblad1 burk stora vita bönor, sköljda och avrunnaKoka ytterligare 15 minuter

Lamm- och potatisgryta med vitlök och apelsin

 Värm resten av oljan i grytan och lägg i lök, potatis, vitlök, apelsinskal och lagerblad. ca 1 kg lammbog. 1/2 dl saft från apelsin. tunna skalremsor från 1/2 apelsin

Cassoulet som i Marocko

Skala apelsinen med en potatisskalare, lägg ner skalet i grytan. Skal av ½ apelsin. 2 kg lammbog eller rygg